Hur man kan lösa svårigheterna att ta en vändning under körkortsexamen?

Hur man kan lösa svårigheterna att ta en vändning under körkortsexamen?

Under körskoleexamen i Europa i allmänhet är en av de största svårigheterna för kandidaterna kapaciteten att köra under en skarp vändning. Detta gör att de ofta förlorar mycket poäng under praktiken.

Vi måste naturligtvis förutse när du tar en tur, samtidigt som du tänker alltid titta bort i den riktning du vill gå, förutom att noggrant respektera dessa få punkter …

Innan kurvan som är avstängd framför föraren …

För att starta en säker sväng med dragkraft under bra körförhållanden under ett körprov rekommenderas det starkt att förutse och bromsa före vändningen, så länge som framhjulen är raka.

Varför sakta ner före denna kurva?

När du återvänder kort tid till vår fysikklass måste du sakta ner för att minska centrifugalkraften (kraft som rör sig ur mitten av en omkrets) som bär fordonet ur svängen. Om du inte saktar tillräckligt, kan däckadhesionen inte räcka till och fordonet kan glida.

I kurvan själv

Undvik bromsning eftersom lastöverföringen till fordonets framsida medför en minskning av greppet på baksidan av bilen vilket ökar risken för skidning.

Stänger av

Snabba först när fordonshjulets framhjul är rakt. Kraften i accelerationen måste vara proportionell mot rattets vinkel, så det är nödvändigt att accelerera gradvis i slutet av vridningen.

Vad händer om du kommer för snabbt i en tur?

Om du kommer för snabbt på svängen tvingar det dig att bromsa hårt och det finns i detta fall en stor massaöverföring framåt. Denna massöverföring på bilen avlastar bakaxeln och minskar gripet på de bakre däcken, med risk för vad som kallas oversteer.

När baksidan av bilen glider, gör inte panik här är lösningen.

Avaktivera för att återställa balansen i bilen, se var du vill åka, inte där du är rädd för att gå. Titta i rätt riktning och allt kommer att göras naturligt.

Vad händer om du i sin tur accelererar för hårt?

Om du accelererar för hårt i sin tur finns det en massöverföring bakåt som lastar upp framhjulen. Denna massöverföring orsakar en understyrning (en tur i en annan tur är vanligtvis inte önskvärt), i själva verket minskningen av framhjulen reduceras riktningskraften.

För att avhjälpa detta, försämras gradvis och överstyr inte gradvis. Tvärtom packa upp. Fördröjning kommer att ladda om framaxeln och återställa riktning mot framhjulen.

Sensation är inte synonymt med hastighet

Föraren måste alltid prioritera säkerheten med hastighet och körning i enlighet med trafikreglerna. Hastighet krävs inte för att känna körförmåga.

Låt oss hålla alla dessa tips och vi kommer inte få någon punkt någonstans i körkortsexamen i ansiktet av dessa ofta mycket subjektiva instruktörer som ibland glömmer att ta hänsyn till stressfaktorn under tentor.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WhatsApp chat