Nischen, den största mardrömmen för elevförare och för körkortsökande

Nischen, den största mardrömmen för elevförare och för körkortsökande

Dreaded test, inklusive körkort, men också i livet av en bilist lambda, kan nischen bli en ren formalitet. Ett villkor för att hålla lugnet och utföra operationen steg för steg.

Gör en nisch för körkort

Nischen är en av de mest rädda stunderna under körkortet. Det är emellertid inte obligatoriskt, men det är en av de manövrer som examinator kan erbjuda (liksom en omvänd linje i rak linje, rundad eller vinklad, en lagring i strid, på cob eller en halvturnering). Tveka inte att ta din tid, en manövrering i undersökningen av licensen är inte tidsbestämd. Så var noga med att titta på din miljö innan du börjar din nisch (möjlig närvaro av fotgängare, gatu möbler …). Om det är svårt engagerade, tveka inte att starta igen, det är tillåtet och du får bättre ta det två gånger genom att signalera till din granskare din bedömning av situationen istället för att hindra dig att utföra en manöver som har blivit omöjlig eller mycket svår. svårt att uppnå.

Gör en nisch: rapport!

I alla vägar är det bästa rådet du kan ansöka om att hålla lugnet. Nischen är ett bra exempel. Tveka inte att stänga av din radio, ta ett djupt andetag och fråga en liten stund om barnen. När det gäller den obegripliga bilist som bakom dig, gör en abstraktion av den. Å andra sidan måste din avsikt att driva en nisch vara tydlig. Signalera det genom att aktivera ditt blinkande ljus innan du har passerat parkeringsplatsen. Det här är så att nästa fordon ger dig möjlighet att manövrera.

Gör en nisch lätt i tre steg

  • För att lyckas med din nisch är det viktigt att du placerar ditt fordon korrekt i början av manöveren. Generellt bör din yttre spegel vara i linje med ytterdörren och bakdörren på fordonet bakom vilket du vill parkera. Allt samtidigt som du bor bra parallellt.
  • Koppla in motsatt och styra dina hjul mot trottoaren. Om du har felbedömt utrymmet, tveka inte att upprepa det här steget.
  • När fordonets bakhjul är ungefär trettio centimeter från trottoaren, styra sedan helt. Om det är för tidigt kan du slå fordonet parkerat framför. Om det är för sent, sitter du fast på trottoaren. Återigen tveka inte att upprepa manöveren. Det är bättre än ett fordon som går över vägen.
  • När du väl är förlovad, försök ge samma utrymme för utrymme till båda fordonen runt dig.

Gör en nisch till vänster

Fönstret till vänster kan vara komplicerat eftersom du kanske känner att du har mindre utrymme på grund av din plats. Det är också mindre frekvent eftersom parkeringsplatserna ofta ligger på höger sida av vägen. Men när det gäller en envägsgata kan det hända att du är tvungen att göra en nisch till vänster för att kunna parkera ditt fordon.

  • Placera bilen parallellt med det parkerade fordonet.
  • Kontrollera din bils omgivningar (fotgängare, tvåhjulingar, andra användare).
  • Sväng försiktigt (endast skidpunkt) tills baksätets axel skjuter ut förbi parkeringsänden.
  • Motstyrning när spegeln på vänster sida anländer i slutet av det parkerade fordonet.
  • Allt du behöver göra är att anpassa bilen med tillräckligt med utrymme framför och bakom.

Hjälper till att göra en nisch

Bilfabrikanter har skapat flera innovationer för att hjälpa bilister att förverkliga sin nisch. Ryggradaren ger hörbara varningar som intensifierar när ditt fordon närmar sig ett hinder. Ryggkameraet ger dig en bild direkt av vad som ligger bakom bilen. Slutligen pekar parkeringshjälpen, som inte längre är en enkel gadget, en plats i tillräckligt med utrymme. Därefter berättar omborddatorn när du ska gå tillbaka, och rattstången styr automatiskt styrningen och motstyrningen … Slitsen blir mycket lättare … åtminstone normalt.

Våra villkor för att köpa ett online-körkort


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WhatsApp chat